Alla inlägg den 7 januari 2014

Av Sandra Lundgren - 7 januari 2014 19:01

Då var det dags för praktik igen då. Nu kommer jag att vara på Iris blommor i Avesta i tre veckor. Lite som hänt första dagen och en lite plantering kommer jag skriva om längre ned. God fortsättning på er alla =) Annars så har degen varit som dom flesta plockat i ordning i kylar och på blomborden, bemött kunder, gjort några beställningar och tagit emot.




En sammplantering i vit kruka

I den har jag använt mig utav hyacint (Hyacinthus), murgröna (Hedera helix), silverfärgad suckulent, julros (Helleborus Niger), grön mossa, spansk mossa, bonsajgren, glaskross, silvriga stenar och så har jag slingrat en ljusslinga som gör att det blir en ljuspunkt på bordet och lyser upp blommorna fint =)  Hyacinten valde jag att ha liggande för att man skulle kunna se den fina roten samt att den inte skulle dra iväg på längden utan få en samlad blommning.

 


Snitt dekoration på beställning för 200:-

I den så är det en grön botten av läderblad (Rumohra adiantiformis). Sedan har jag använt mig av Gerbera, Rosa, Lilium, vitt färgat björkris, vild ruskus och järnek (Ilex) Blue Prince.

 



Plastning av Gerbera och Germini


Maskinen som gör plastningen

 


Här har jag trätt på ett plaströr på stjälken på Germinin

 

Här har jag fört stjälken igenom värmen och då smälter plaströret runt stjälken och ger ett bra stöd åt blomman och stjälken. Man börjar från blomman och drar sedan nermot stjälken.

 

Presentation


Välkommen till min blogg!
Jag är en tjej som bor i kvänum med en familj som består av min sambo Daniel och våra tvillingpojkar Theo och Joel 2,5 år. Har nu börjat en utbildning till florist på sötåsen som ni kan följa här. =)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards