Direktlänk till inlägg 30 augusti 2013
Fredagen gick fort bara två lektioner... Veckan har i alla fall varit kanon så skoj att vi har kommit igång!
Var ju lite kreativ när jag kom hem i alla fall. Lyckades fixa en liten bukett som skulle stå fin på bordet över helgen :)
Här är första kortet på buketten här är buketten tät pga att vasen den står i är för hög och den hänger på kanten.
Här är samma bukett men i "rätt" vas. Då jag var ute efter att ha den lite mer yvig än tät denna gång. Här kommer stjälkarna ner i botten utav vasen där dom ska vara. Teckniken på denna bukett är spiralteknik. I bukketten är det Rosor (Rosa) Nejlika (Elegance) samt lite vass.
Varuhantering
Matrialet kan delas in i tre olika grupper
- Örtartade stjälk t.ex Tulpan ( Tulipa) Påsklilja (Narcissus pesudonarcissus) Amaryllis (Hippeastrum x hortorum)
- Vedartad stjälk t.ex Rosor (Rosa) Krysantemum ( Chrysanthemum x morifolium)
- Snittat matrial under olika årstider. Dessa har skördats och köpts in under vissa årstider.
Snittade blommor ska komma i vatten så fort som möjligt. Snittet ska bli så rent och exakt som möjligt.
För bästa hållbarhet så är det viktigt att det är
- Rent och hygeniskt
- Viktigt att hålla bakterierna borta.
- Använda hållbarhetsmedel som innehåller syra och gör vattnet surt. Därav håller bort bakterier.
Här är en ros och den tar upp vatten genom ledningsvävnad. Kärlstrångarna fungerar som sugrör.
Eten är ett växthormon som finns i alla växter. Det stiger om det blir en skada eller med växtens ålder. Det påskyndar blommning och fruktmognad.
Förvaring
- Temperatur och luft har stor inverkan på växters och blommosr syretillförsel.
- Snittade blommor ska inte förvaras alltför länge i kyla. Den påvärkar matrialets hållbarhet
- Bästa hållbarhet vid PH-värde 3,5
- Temperatur mellan 8-10 grader
- Temperatur under 5 grader kan orsaka frostskador.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|